HTML

Helyi Szellem

"Van itt bármi érdekes?" Óhaj, sóhaj, panasz, fájdalom, reklamáció, gratuláció, fika és kritika, szerelmi vallomás, vendégposzt... ide, ide: helyiszellem@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2017.12.24. 14:40 Esztétikus Kritikus

Karácsonyi túlélőtippek grincseknek

Ki mondta, hogy pont december 24. és 26. között óramű pontossággal boldognak, szeretettel teljesnek és hálásnak kell lenned? Ha te is azok közé tartozol, akik a karácsonyon - ilyen vagy olyan okokból, átmenetileg vagy krónikusan - egyszerűen csak minél kevesebb sérüléssel akarnak átevickélni, íme, néhány kipróbált, hangsúlyozottan otthoni life hack (mert ha volt annyi eszed, hogy elmenekülj az ünnepi cécó elől melegebb tájakra, csak néma kalaplengetéssel nyugtázom bölcsességed):

grincs.jpg

- A porcicák még soha nem állították meg a Jézuskát vagy az angyalt, de még a rokonaidat se, hogy bejöjjenek az otthonodba.


- Minél kisebb a karácsonyfa, annál gyorsabban öltözik.


(- Érintetteknek: egy kamasz karácsonyi kívánsága olykor így hangzik (még ha nem is mondja ki): hagyj már békén, téli szünet van, végre dögölhetek. Ez teljesen rendben van. Miért, neked tán nem jár ki egy kis nyugalom?)


- A bolti süti finom. És nem baj, ha elfogy a tálalás előtt.


- Csak azért, mert emberemlékezet óta székelykáposzta, valamint rántott hal az ünnepi menü krumplisalátával, még nem kell idén is székelykáposztát, valamint rántott halat ennetek krumplisalátával. És egyáltalán nem gáz, ha az ünnepi menüt nem te készíted.


- ... de ha mégis, akkor tudd: a gyorsfagyasztott, előre felkockázott hagyma a barátod.

 

- Ellentétben a Facebookkal. Az év utolsó hetében ott mindenki tüntetően boldog. 


- Tarts készenlétben mirelit pizzákat is konyhai katasztrófák esetére.


- Időben bontsd fel azt a kurva bort.

 

Hát akkor békés karácsonyt. Áldás!

Szólj hozzá!

Címkék: lista gyerek para ünnep slowkarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://helyiszellem.blog.hu/api/trackback/id/tr2413522123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása