HTML

Helyi Szellem

"Van itt bármi érdekes?" Óhaj, sóhaj, panasz, fájdalom, reklamáció, gratuláció, fika és kritika, szerelmi vallomás, vendégposzt... ide, ide: helyiszellem@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

2013.12.08. 13:57 Esztétikus Kritikus

Mesterségem címere...

Ideje megterveznem nekem is mesterségem címerét, és kiakasztani a kapu fölé, mint a győri szakik.

A minap egy gyors vizitem volt Győrben egy interjú miatt. Hosszabb lélegzetű opuszhoz kellett felvenni az anyagot, így az interjúalannyal a belvárosban fotózgatva hangolódtunk a beszélgetésre. Ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy Győrött érdemes a kirakatok fölé is tekinteni, ugyanis nagy hagyománya van itt a cégéreknek. Nem, nem a régi cégérek megtartásának: a cégérek divatban vannak ma is, és rendszeresen készülnek újak. A fények már nem voltak az igaziak ahhoz, hogy a tucatnyi útba eső üzletcímert lefotózzam, de a két kedvencemet megörökítettem. Az Aranyhajó egy patika neve, és mint a mellékelt ábra is mutatja, nemrég suvickolták fényesre a cégért. A ZOO felirattá kunkorodó sárkánykígyó pedig egy kisállat-szaküzletbe invitál - bizonyára házisárkányt is lehet kapni benne. Így vagy úgy, remekül beleillett a mesehangulatú barokkos utcaképbe.

aranyhajo_k.jpg

zoo_k.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: spiritus loci Győr


A bejegyzés trackback címe:

https://helyiszellem.blog.hu/api/trackback/id/tr645670430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása